Links naar andere soefi-sites

 

Hier vind je een selectie van links naar Nederlandse en internatonale sites die gerelateerd zijn aan universeel soefisme en Hazrat Inayat Khan.

De officiële internationale website van de Soefi Beweging is: www.sufimovement.org 

 

Andere (inter)nationale organisaties zijn: 

www.soefi-contact.nl. Soefi-Contact

www.sufiway.nl Sufi Way Nederland

www.ruhaniat.nl Sufi Ruhaniat Nederland

www.inayatiyya.nl Soefi Orde

www.sufi-universal.be Platform van alle Belgische organisaties die zich richten op de de boodschap van Hazrat Inayat Khan, zowel nederlands-, als franstalig.

 

Zelfstandige groepen zijn:

www.soeficentrumutrecht.nl Soeficentrum Regio Utrecht

www.soefirotterdam.nl Soeficentrum Rotterdam

www.soefigroepzwolle.nl  Soefigroep Zwolle 

www.soefi-assen.nl  Universeel Soefisme Assen

www.universeelsoefisme.nl  Universeel Soefisme Friesland

www.dianadevries.nl/soeficentrumdenbosch Soeficentrum Den Bosch

 

Overige interessante Nederlandse en internationale sites

 

Nekbakht Stichting
Op deze site zijn alle oorspronkelijke teksten van Hazrat Inayat Khan te vinden. De 'Complete Works', waarvan inmiddels in elf delen de periode 1922-1926 is geïnventariseerd.

 

hidayat inayat khanDe muziek van Hydayat Inayat-Khan
Bevat opnamen en bladmuziek van muziek van Hidayat Inayat-Khan, jongste zoon van Hazrat Inayat Khan, violist en componist en als Pir-o-Murshid een van de leiders van de Soefi Beweging.

 

De Dargah van Inayat Khan
Website van de stichting die de Dargah, het graf, van Hazrat Inayat Khan in Delhi beheert. In het soefisme vervult het graf van een soefi-meester een belangrijke sociale en spirituele rol.

 

elementenritueelSoefi Elementen Ritueel
 Deze site bevat een uitgebreide beschrijving en opnamen van het Elementenritueel dat door Pir-o-Murshid Hidayat Inayat-Khan is ontwikkeld op basis van ideeën van Hazrat Inayat Khan om de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether uit te drukken in dans en klank.

 

dansen universele vredeDansen van universele vrede
De Amerikaanse soefi-leraar Samuel Lewis heeft midden vorige eeuw Dansen van Universele Vrede vormgegeven, die sindsdien froepen in diverse landen hebben geïnspireerd. Deze site geeft daar een overzicht van.

 

Soefi tempel Murad Hassil
Over de activiteiten die in de Universel (Soefi-tempel) Murad Hassil worden georganiseerd kun je hier alle informatie vinden.

 

Soefi koor Heart & Wings
Informatie over repertoire, repetities en optredens van dit koor dat zijn thuisbasis heeft in Amsterdam.

 

sufilabSufi.Lab
Op deze site van de in Nederland (Den Haag) gevestigde 'Sufi Serai' is veel te vinden over de muziek en historische opnamen van Hazrat Inayat Khan.

 

De site www.sufimuseum.nl geeft een indruk van de collectie van het Soefimuseum dat zich bevindt op de eerste verdieping van het soeficentrum Den Haag, Anna Paulownastraat 78.

 

Kijk hier voor een encyclopedisch overzicht van personen, gebeurtenissen en termen uit de geschiedenis van Inayat Khans soefisme dat te vinden is op www.sufipedia.org.

 

Sufi Ruhaniat 
Internationale site met verwijzing naar Europese en vooral Amerikaanse activiteiten van deze organisatie die zich onder leiding van Murshid Samual Lewis uit het universeel soefisme van Hazrat Inayat Khan heeft ontwikkeld.

 

Wahiduddins Web
Voor wie iets op wil zoeken in het werk van Hazrat Inayat Khan is deze site essentieel, dankzij uitstekende zoekfunctie en complete documentatie. Ook waardevol om elke dag een Bowl of Saki-spreuk met bijbehorende citaten uit Inayat Khans werk te ontvangen.

 

Canadese site met oefeningen
Ademoefeningen, wazifa's en nog veel meer oefeningen zijn helder beschreven en geïllistreerd op deze site van de Canadese Soefi Beweging.

 

Engelstalige Activiteiten
Wie achtergrondinformatie zoekt vindt op deze site mogelijk veel van zijn of haar gading. Voor wie op interactieve wijze wil deelnemen aan gesprekken met de Amerikaanse moersjida Nuria Sabato volgt hier een directe link naar haar activiteiten

 

Inner Call
The Inner Call is een blog geschreven door Nawab Pasnak, leider van de International Sufi Movement en daarbinnen leider van de Innerlijke School. In deze internationale blog (in het Engels, Russisch en Spaans) laat Nawab Pasnak zijn gedachten gaan over uiteenlopende onderwerpen, met afwisselend korte teksten en gedichten van de grondlegger van de Soefi Beweging, Hazrat Inayat Khan, en verwante dichters en schrijvers. 

 

spirit mattersSpirit Matters
'Spirit Matters' is het tijdschrift van de Australische Soefi Beweging, waarvan het meest recente nummer steeds on-line is te lezen.