header

Soefi Beweging Nederland

Soeficentrum Zeeland

 

Zeeland zee lucht

 

Voor een soefi is waarheid de enig ware religie.
Hij ziet die als een zee.
Voor hem zijn alle geloofsovertuigingen
golven van die zee.
(Hazrat Inayat Khan)

 

 

Hartelijk welkom op onze site!

Binnen het universeel soefisme komen de religies van het Oosten en het Westen samen. Soefisme is een levenshouding die geestelijke vrijheid, liefde, harmonie en schoonheid beoogt, bestemd voor iedereen.

Hazrat Inayat Khan, een musicus en mysticus, is daarbij onze inspiratiebron. Hij kwam in het begin van de twintigste eeuw vanuit India naar het Westen en paste zijn boodschap aan het Westen aan.

 

Ook in Zeeland is er een groep mensen die geïnspireerd is door deze “eenheid van religieuze idealen.” In Middelburg bevindt zich het Soefi Centrum Zeeland, onderdeel van de Soefi Beweging Nederland die weer deel uitmaakt van de Internationale Soefi Beweging.

 

Regelmatig komen we bij elkaar om de boodschap van geestelijke vrijheid, liefde, harmonie en schoonheid te vieren. De essentie van de diensten is dat alle godsdiensten uit één en dezelfde goddelijke bron voortkomen en dat alle religies uiteindelijk op dezelfde God zijn gericht.

 

In de maanden februari, maart, april, mei, september, oktober, november en december houden we, op de eerste zondag van de maand, een Universele Eredienst of  een informele dienst. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom.

 

 

Murshid in Sepia e1546622096798

De Indiase musicus en mysticus Hazrat Inayat Khan
stichter van de Soefi Beweging