header

Soefi Beweging Nederland

Soeficentrum Arnhem

HIK in ArnhemWelkom bij Soeficentrum Arnhem

Wij maken deel uit van Soefi Beweging Nederland, een onderdeel van
de Internationale Soefi Beweging die gesticht is door Hazrat Inayat Khan.
U kunt ons vinden in het gebouw van de Vrijmetselaars, Arnhemsestraatweg 360, 6881 NK Velp

 

Universeel soefisme

Veel mensen verlangen naar geestelijke groei en vrijheid en zoeken wegen om dit te realiseren. Het universeel soefisme is een spirituele levenshouding die ons kan helpen om bewuster en liefdevoller in het leven te staan. Deze vorm van soefisme is universeel omdat het de mystieke kern van alle wereldreligies erkent en eert. Voorbij alle culturele verschillen gaat het om de religie van het hart dat zich richt op liefde, harmonie en schoonheid. Universeel soefisme helpt ons dit te realiseren in het dagelijks leven. Het pad is voor iedereen anders en daarom kent het universeel soefisme geen dogma’s of dwingende leefregels. Je krijgt inspiratie om je hart te openen voor jezelf en anderen en het licht van je ziel te ontdekken. Lees hier voor verdere verdieping.

 

Soefi Beweging

De Indiase mysticus en musicus Hazrat Inayat Khan (1882- 1927) bracht dit soefisme naar het Westen. Zijn toespraken, later in boeken verschenen, bieden verschillende verrassende perspectieven op de vele vragen waarmee wij in het leven te maken krijgen. Voor wie hiermee verder wil stichtte hij de Soefi Beweging. Hier lees je daar meer over.

 

Hazrat Inayat Khan, de boodschapper van Liefde Harmonie en Schoonheid, bezocht Arnhem voor het laatst in 1923. Het bezoek van Inayat Khan bracht de universele gedachte dat je je leven en overtuigingen niet hoeft te veranderen, slechts te verdiepen, en dat dat voor allen, in geestelijke vrijheid, geldt: leven vanuit je hart, vanuit dezelfde geestelijke bron. Voelt uw hart zich aangetrokken tot deze universele gedachte dan bent u van harte welkom.

 

Soefi Centrum Arnhem

Het Soefi centrum, mag sinds 1999 gebruik maken van het nieuwe Vrijmetselaarsgebouw aan de Velperweg 360 te Arnhem, vanuit Arnhem gezien net voorbij Bronbeek. De outillage in dit gebouw is perfect, met een sfeervolle tempelzaal, daarnaast verschillende andere geschikte ruimten. Daar worden de Universele Erediensten en Informele diensten van het Soefi-Centrum Arnhem gehouden, waarbij iedereen welkom is: iedere eerste zondag van de maand om 11.00 uur, behalve in juli en augustus.

Het is duidelijk het ‘Soefi-centrum voor Arnhem en omstreken’ geworden. Mensen uit Nijmegen, Zutphen, Doetinchem, Dieren, Wageningen, ja zelfs uit Beugen zijn trouwe bezoekers van ons centrum. Ouders van jonge kinderen hoeven op de zondagen van de Universele Eredienst niet thuis te blijven vanwege hun kinderen, want er is een kinderklasje waar verhalen worden verteld. De kinderen geven hier zelf creatieve vormen aan.

 

In december is er telkens een ‘Lichtdienst’, welke de laatste jaren bekend en geliefd is geworden. Uitgaande van de zuster- en broederschap gedachte 'dragen’ vrijwilligers allerlei functies en activiteiten die van het centrum uitgaan. En zo is het, naar wij ons voorstellen, door Hazrat Inayat Khan ook bedoeld, toen hij meer dan 100 jaar geleden voet zette op Arnhemse bodem.

 

Nieuwsbrieven
Vind hier onze laatste nieuwsbrieven. Klik op een van onderstaande links om te bekijken.

 

 

HIK in Arnhem2Tussen1921 - 1923 heeft Hazrat Inayat Khan een paar keer Arnhem bezocht. Klik hier voor het bijzondere verhaal over deze bezoeken.