header

Pagina overzicht

 

Soeficentrum Breda

 

Door gelukkig te zijn en te maken
vervullen wij ons levensdoel.

Hazrat Inayat Khan 

 

 

Universele Eredienst

 

Elke 3e zondag van de maand om 11.00 uur (uitgezonderd juli en augustus) ben je welkom om de Universele Eredienst bij te wonen in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83, Breda.

De ene maand is het een informele dienst, waarin we in een kring zitten. De andere maand een Universele Eredienst, waarin we op het altaar de 7 kaarsen aansteken, die symbool staan voor de verschillende wereldreligies.

Alle religies kunnen volgens de soefi wegen zijn om tot God te komen. Ieder kiest de weg, die het beste bij hem of haar past. Daarom steken we in de Universele Eredienst voor elke religie een kaars aan. Dit als symbool voor het licht, dat deze religie aan de wereld brengt.

Een voor het Hindoeisme, een voor het Boeddhisme, een voor het Zoroatrisme, een voor het Jodendom, een voor het Christendom en een voor de religie van de Islam.

De 7e kaars symboliseert allen die het licht van de waarheid in de duisternis van menselijke onwetendheid hebben hoog gehouden. Deze kaars symboliseert vooral ook de mystieke essentie van de 6 grote religies.

We lezen in beide diensten uit de heilige boeken van deze religies. Hierna volgt een toespraak over een door de spreker gekozen onderwerp. De dienst wordt omlijst met muziek, stilte en gebed.

Je bent na de dienst in de gelegenheid om nog even na te praten met een kopje koffie. Ook kun je boeken over het soefisme inzien op de boekentafel.

Heb je vragen over het soefisme en de activiteiten van het centrum? Stel ze gerust.