header

Soefi Beweging Nederland

Soeficentrum Den Haag

De Innerlijke School

De innerlijke school van de Soefi Beweging begeleidt hen die het spirituele pad willen volgen. Een pad dat ons leven rijker, ruimer en voller kan maken. Een pad om onze persoonlijkheid te ontwikkelen, onze naasten werkelijk lief te hebben en uit te stijgen boven materie, intellect en individu. De innerlijke school kent klassen en groepsbijeenkomsten aangepast aan kennis en ervaring. Ook zijn er één-op-één gesprekken tussen gids en leerling. Deze gesprekken zijn belangrijk, omdat de gids zo voor iedere leerling afzonderlijk een uniek pakket van esoterische oefeningen kan samenstellen. Zo kan iedere leerling het pad volgen op een manier die voor hem of haar passend is.
"Het gaat erom God in onszelf te vinden, diep in onszelf te duiken om zo in contact te komen met de eenheid van het hele Zijn. Met de kracht van inwijding werken we hier naar toe, met als uiteindelijk doel om alle inspiratie en zegeningen van binnenuit te mogen ontvangen." (Hazrat Inayat Khan)

De Innerlijke School in Den Haag kent de volgende mogelijkheden:

 

Open klas
Bij deze bijeenkomsten is iedereen welkom die kennis wil maken met het Universeel Soefisme en zich daarin wil verdiepen zonder zich meteen officieel te laten inwijden. Er worden teksten gelezen van Hazrat Inayat Khan en daar wordt op gereflecteerd. Ook is er aandacht voor meditatie, concentratie en muziek. De groep komt 1x per maand op de 1e maandag bijeen van 20.00 – 21.30 uur en wordt geleid door Alexandra (Ra’ufa Nur) de Groot. Nieuwe deelnemers - graag vooraf contact met haar: alexilai@planet.nl. Publicaties van Hazrat Inayat Khan die in deze groep aan de orde komen zijn:

  • Alchemie van het geluk
  • Het doel van het leven
  • Karakter en persoonlijkheid

 

Gathaklas (voor ingewijden)
De Gathaklas is in principe bestemd voor ingewijden. Iedere 1e woensdag van de maand van 20.00 - 21.30 uur in het Soefi Centrum. De Gathaklas wordt geleid door Wouter Buwalda. Nieuwe deelnemers - graag vooraf contact: wouterbuwalda@soefi.nl
Publicaties van Hazrat Inayat Khan die in deze groep aan de orde komen zijn:

  • De Gatha’s
  • De Ziel

 

Gitaklas (voor gevorderden)
De Gitaklas is bestemd voor gevorderden. Iedere 3e dinsdag van de maand van 20.00 tot 21.30 uur. De Gitaklas wordt gegeven bij Josje (Zubin) van den Besselaar thuis. Nieuwe deelnemers - graag vooraf contact: josjezubin@gmail.com 
Publicaties van Hazrat Inayat Khan die in deze groep aan de orde komen zijn:

  • De Gita’s

 

Meer informatie
Mocht je je aangetrokken voelen tot de innerlijke school, of eens vrijblijvend willen praten over de mogelijkheid, neem dan gerust contact op Savitri Boogaard (06 – 81377240; savitriboog@gmail.com).