header

Tekst van de maand mei 2018 

In het begin van de vorige eeuw merkte Murshid Inayat Khan op:

“Honderden radioberichten komen ieder uur van de dag langs ons heen, maar alleen het instrument dat afgestemd is op de juiste golflengte kan ze ontvangen. De ontdekking van radiotelegrafie is …een van de meest verhelderende voorbeelden geweest op het fysieke gebied van wat altijd plaats vind in de spirituele sferen”.

In onze huidige 21e eeuw maken wifi technologie, social en nieuws media, video conferenties, etc dit zelf nog duidelijker.

Murshid observeert: “Afstand is niet langer een hindernis, en net als in de fysieke wereld een ontvanger nodig is, zo is dat ook in de spirituele wereld; want de wet geldt universeel zowel in de spirituele sfeer, de sfeer van de werkelijkheid, als in de fysieke wereld, die alleen maar de schaduw is van de werkelijke”.

Laten we een moment reflecteren op welke noten en trillingen wij (als instrumenten en ontvangers) zijn afgestemd.

En voor onze gezondheid, die: “toch zeker heelheid  van lichaam, hart en psyche omvat, volledige harmonie van het hele wezen”, onderstaand advies van Murshid ter harte nemen:

“Laten wij erop toezien dat ons hart en onze psyche afgestemd zijn op de hogere vibraties, zodat alleen die dingen die goed, zuiver, heilig en van goede faam zijn er kunnen binnenkomen en daar verblijven. Laten we de nutteloze gedachten, de onaardige gedachten en de afgunstige gedachten weghouden die aan de deur van ons hart komen kloppen…”

Citaten uit: Gezondheid van lichaam en geest, pag. 154 – 157