Nieuwsbrief Soefi Beweging zomer 2017

  Lees de nieuwsbrief online  
     
 

 
     
     
 

Nieuwsbrief zomer 2017

 

 
 

 

 

Maak kennis met de nieuwe leiders van
de Soefi Beweging

 

In het september-nummer van de

Soefi-gedachte komt een uitgebreid interview met de nieuwe leiders van de Soefi Beweging, Nawab Pasnak en Nuria Sabato. Het is nu al hier te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

Noteer alvast in je agenda: data Zomerschool 2018

In 2018 zal de internationale zomerschool plaatsvinden van 25 juli tot en met 4 augustus, in de soefitempel Murad Hassil in Katwijk. Van 25 t/m 31 juli is de zomerschool bestemd voor moerieds en is de voertaal Engels. Van 2 t/m 4 augustus zijn ook broederschapsleden welkom en is de voertaal Nederlands. Voorafgaand aan de zomerschool is er van 21 t/m 23 juli een besloten retreat voor workers.

 

 

De Weg van het Hart

Video over leven en nalatenschap van Hazrat Inayat Khan

 

Ruim honderd jaar geleden kwam Inayat Khan als jonge musicus/mysticus vanuit India naar het hektische New York. In de ruim vijftien jaar daarna reisde hij rond in de Verenigde Staten en Europa. Deze nederlands ondertitelde video laat in een uur zijn geschiedenis zien, en de geschiedenis van de Beweging die hij stichtte om zijn leringen te verspreiden. De video geeft een evenwichtig beeld wat deze 'religie van het hart' kan betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling, voor de noden van onze huidige samenleving en voor een hernieuwde beleving van religiositeit. Achtergrond is de rol die schoonheid – ‘contemplatieve esthetiek’ – kan spelen in iemands spirituele ontwikkeling. Mooie historische beelden worden afgewisseld door korte interviews over de betekenis en diepte van Inayat Khans leringen met leidende figuren uit diverse soefi-organisaties, zij het met een accent op de Inayati Orde. Dat accent, met beelden van de zikar, andere oefeningen en een universele eredienst, maakt het beeld ietwat exotischer en extatischer dan wat we in de Nederlandse Soefi Beweging gewend zijn. Toch is deze video een heel bruibare introductie, om een breder publiek kennis te laten maken met het universeel soefisme. Dat kun je hier zien.

 

 

 

 
  Wijzig je aanmelding
Afmelden