Nieuwsbrief voorjaar 2016

  Lees de nieuwsbrief online  
     
 

soefi nieuwsbrief

 
     
     
 

Mogelijk heb je kortgeleden door een technische storing verkeerde, oude nieuwsbrieven ontvangen. Excuses daarvoor. Dit is de enige echte

 

 
 

Nieuwsbrief voorjaar 2016

 


 

Elk voorjaar proberen vrijwilligers de duinen rond de soefitempel in Katwijk in te tomen. Voortwoekerende rozenstruiken snoeien, hekken zetten rond helmgras om konijnen op afstand te houden, en het meditatiepad begaanbaar houden. Zonder dit werk zou de tempel verzwolgen worden, want elk jaar verstuift het zand, rukt beplanting op en graven vossen en konijnen nieuwe holen. Altijd in beweging. En wij houden een dynamisch evenwicht in stand. Een spiegel voor de soefi's die aan de zomerschool deelnemen en voor de belangstellenden die de open dagen bezoeken: hoe dynamisch is ons eigen evenwicht? Neem de tijd om te snoeien en tot bloei te komen.

 

Een zomer naar je hart

 
 

"Het levende hart" is het thema van soefi-zomerschool in Katwijk. Deze jaarlijkse bijeenkomst is bedoeld voor soefi’s uit de hele wereld. De eerste engelstalige week is besloten, alléén voor leden die de Innerlijke School volgen (moerieds). De tweede week, in het Nederlands, zijn ook broeder/zusterschapsleden welkom. Het laatste weekend, van 22 - 24 juli, ook in het Nederlands, is open voor iedereen.
Een levend hart ontwikkelen, is luisteren naar je eigen hart. Wat werkt voor jou? Muziek, zingen of dansen? Een mooie tekst of meditatie? Ervaringen delen in een hartcirkel? Doe mee met deze ontdekkingstocht naar jezelf. Alle informatie en een inschrijfformulier vind je op de website www.soefi.nl.
 

---
inner call

The Inner Call

The Inner Call is een nieuwe blog, geschreven door de leider van de Innerlijke School van de Soefi Beweging, moersjid Nawab Pasnak. Het is een internationale blog (in het Engels, Russisch en Spaans) waarin Nawab Pasnak zijn gedachten laat gaan over uiteenlopende onderwerpen. Dit wisselt hij af met korte teksten en gedichten van de grondlegger van de Soefi Beweging, Hazrat Inayat Khan. En van tijd tot tijd citeert hij verwante dichters en schrijvers. Het is de kleine moeite meer dan waard om je erop te abonneren. Dit kun je eenvoudig doen door je door je hier op de Inner Call in te schrijven.

'Soefisme is mijn leven'

'Ik heb er alles aan te danken', zegt Ameen Carp over het soefisme. Hij heeft zich een leven lang ingezet voor verspreiding van de Boodschap van Hazrat Inayat Khan. Nu neemt hij afscheid als leider van het Haags soeficentrum. Aanleiding voor een interview in het juni-nummer van de Soefi-gedachte. Behalve zijn levensweg komt daarin ook uitgebreid de geschiedenis van het soefisme in Nederland ter sprake, en zijn werk als uitgever van soefi-boeken. Je kunt het juni-nummer van de Soefi-gedachte hier vinden.


---
bladerenmooi


Humor drukt het ritme en de toon van de ziel uit. Zonder humor is het leven saai en deprimerend. Humor is de weerspiegeling van het goddelijke leven en licht in ons dat ons leven maakt als een dag vol zonneschijn.

Hazrat Inayat Khan
 

 

 
  Wijzig je aanmelding
Afmelden